Тонкощі вибору меблів для бару

Приходячи до бару, відвідувачі насамперед хочуть відпочити, розслабитися, поспілкуватися з друзями чи просто скуштувати улюблений напій. Тому для вас, як для власника закладу, важливо створити для цього найкращі умови. Велика барна карта, досвідчений бармен, гарний посуд, барне обладнання Харків — все це важливі, але не єдині складові успіху бару. У створенні затишку та комфорту важливу роль також відіграють меблі. З огляду на особливості використання вони повинні відповідати наступним вимогам:

  • міцність, зносостійкість, оскільки щодня до бару приходить чимало людей;
  • Зручність, комфорт - тоді відвідувачі захочуть побути у вас довше, а відповідно, і сума їх замовлення буде вищою;
  • естетичність, привабливість - в красиво та оригінально оформлений бар люди повертатимуться знову і знову.

Найкращим вибором для бару є меблі з масиву дерева, металу, штучного або натурального каменю. При цьому варто віддавати перевагу виробам із захисним покриттям. Як правило, барні меблі мають хромоване або лакофарбове покриття. Якщо ви підбираєте крісла, дивани або стільці, зверніть увагу на матеріал оббивки. Вона повинна бути зносостійкою, міцною, простою у догляді, не вбирати неприємні запахи. Оптимальним варіантом є розпина або тиснена шкіра. Однак висока вартість цих меблів робить її доступними тільки для елітних барів і ресторанів.

Головними елементами інтер'єру будь-якого бару є стійка та стільці. Без них не обійтися, а їхній внесок у успіх та популярність закладу складно переоцінити. Особливу увагу варто приділити вибору барної стійки. Крім функції зонування простору, вона також вирішує такі завдання:

  • є робочим місцем для бармена;
  • вміщує різноманітне обладнання;
  • за нею розміщуються відвідувачі, щоб замовити та скуштувати улюблений напій.

Барні стійки виготовляються для професійного застосування та відповідають вимогам С.Е. Найчастіше вони випускаються з натурального шпону, пластику, верзаліту, ламінату, скла, шпону і т.д. Вибір матеріалу залежить від загальної концепції закладу. Наприклад, в традиційному інтер'єрі буде гармонійно виглядати дерев'яна стійка. Заклад, оформлений у сучасному стилі, прикрасить меблі зі скла, пластику та металу. Що стосується барних стільців, їх вибір також досить різноманітний: на газоліфтах, з поворотно-підйомним механізмом, напівкрісла, табурети тощо.