Стільці для дітей: види та особливості

Коли йдеться про підростаючих дітей, то все набуває підвищеної важливості. Залежно від віку вам потрібно вибирати правильні стільці для годування, письмові та комп'ютерні стільці Харків. У цій статті будуть розглянуті особливості дитячих стільців для годування.

Ще до народження малюка батьки вже запасаються всім необхідним, таким як – ліжечка, коляски, ванни. Стільці для дітей стають необхідними десь у шестимісячному віці, коли дитина вже навчилася сидіти і прагне пізнавати весь світ. І, зрозуміло, вона почне намагатися наслідувати дорослих і захоче побути за спільним столом зі своїми батьками під час трапези.

Стілець для дитини дозволить не просто все бачити малюку, а й бути нарівні з дорослими, а це допомагає уникнути зайвої примхливості. Але підходячи до процесу покупки, вам варто розуміти, що дитячі меблі не дуже дешеве задоволення. Також багато моделей мають обмеження за віком дитини. Для безпеки дитини потрібно враховувати такі характеристики:

  • блокувальні гальма на колесах;
  • загальна стійкість стільця;
  • наявність ременів та анатомічних вставок для поділу ніг;
  • найкраще якщо сидіння буде м'яким та з поглибленням, щоб з нього було складно зісковзнути.

Види стільців для дітей:

  1. Стілець для годування. Найчастіше це високий стілець на складаній станині, який не має коліс. На станині знаходиться пластикове сидіння, яке може бути гладким або з покриттям, підставка для ніг. Також є регульований стіл, щоб налаштувати його висоту в залежності від віку дитини. Дорогі моделі можуть мати коліщатка, регулювання висоти сидіння та нахилу спинки. Складні стільці для дітей дозволяють їх компактно збирати для зручності транспортування, що дає можливість комфортно вирушати кудись із малюком.
  2. Стільці трансформери. Ці моделі найбільш зручні у тому плані, що підходять для використання до досягнення дитиною 3-5 років. Є модифікації, які підходять для годування, а також для ігор та малювання.
  3. Стілець-гойдалка. Їх використовують для заколисування малюків. Дорогі моделі можуть бути з вібрацією та звуковим супроводом. Багато стільців дозволяють повісити різні іграшки.
  4. Підвісні стільці для дітей - така модифікація легко миється та складається. Стілець не має станини, а кріпиться на стільницю. Особлива зручність моделі у легкості транспортування та можливості прикріпити практично до будь-якого столу. Вага конструкції зазвичай у районі п'яти кілограм, а при правильній установці пристрій не дряпає стільницю.