Крісло-гойдалка: види, особливості виготовлення

Пізнім вечором біля тихо тліючого каміна витягнутися на кріслі-гойдалці і ні про що не думати, дивлячись на вогонь - напевно, кожен представляв таку картину після перегляду безлічі фільмів. Але якщо комп'ютерне крісло Харків пропонують сотні магазинів, а про їхні особливості кожен знає зі своєї практики, то як придбати крісло-гойдалку?

Звичайно, стандартно такий виріб відноситься до плетених меблів. Зазвичай крісло робиться із лози чи ротанга. На жаль, ці матеріали не завжди відрізняються довговічністю. Неякісне виробництво призводить до того, що лоза пересихає і тріскається, тому крісло радуватиме вас не дуже довго. Та й у плані вагових навантажень плетені меблі відрізняються не найкращими показниками. Тому все частіше виробники пропонують дерев'яні крісла-гойдалки. Але багато магазинів, особливо цим грішать Інтернет бізнесмени, під деревом можуть мати на увазі різні матеріали:

- Масив дерева;

- Фанеру;

- Клеєний шпон.

До крісел із масиву дерева претензій бути не може. Навряд чи якийсь виробник використовуватиме таку дорогу сировину, не подбавши про якісну її обробку, а саме – про висушування дерева до восьми відсотків вологості. Найчастіше використовують сосну, клен, горіх чи дуб.

В клеєному шпоні є безліч тонких шарів деревини, які склеєні між собою столярним клеєм або ебокситноформальдегідною смолою. Якщо виробник використовує якісний матеріал для проклеювання шпону, то нарікань на міцність виробу не виникне.

А ось крісла-гойдалки із фанери дерев'яними назвати складно. Шар шпону з великим шаром маси, що клеїть, і більше нічого. До того ж фанера досить добре утримує вологість, через що набухає і втрачає свій зовнішній вигляд. Тому крісло-гойдалку в заміський будинок, що слабо опалюється, краще не привозити.

Дитячі крісла-гойдалки

Порівняно недавно стали дуже популярні дитячі крісла гойдалки. Певною мірою причини цього у невисокій вартості. А ще таке крісло допомагає заколисувати і упокоїти малюка, а також розважити більш дорослу дитину.

Крісло найчастіше має можливість закріпити різні іграшки, які розважатимуть малюка. Є моделі, які потрібно качати, а є обладнані механічною системою розгойдування. Також крісла-гойдалки можуть мати вібрацію для масажу, яка відмінно заспокоює найневгамовніших діток і допомагає їм швидше заснути.